LIONS

Stichting Leeuw

IF YOU WANT TO BE A LION
YOU MUST TRAIN WITH LIONS

Wij steunen stichting leeuw. Stichting Leeuw is sinds 5 jaar een veilige haven voor grote katachtigen in nood, zoals bijvoorbeeld afgedankte circusdieren of dieren die weg moeten bij particulieren. Een deel van de opbrengst van onze merchandise gaat naar onze leeuwen Omar en Bruno.

Bruno werd na een vroege jeugd in het circus weggegeven aan particulieren in Tsjechië. Toen Bruno ongeveer 4 jaar oud was, raakte zijn eigenaar in de gevangenis en is daar later ook overleden. De weduwe van deze man moest de leeuw kwijt zien te raken, maar tevergeefs. Na maanden was er voor Bruno nog geen andere bestemming en zou Bruno een spuitje krijgen.

Bruno leefde in een verblijf in de voortuin van het pand, wat direct aan de weg lag. Aan de hand van Bruno’s gedrag zoals wij hem kennen sinds zijn redding, is het zeer waarschijnlijk dat Bruno veelvuldig getreiterd/ uitgedaagd is en het zou ons niets verbazen als Bruno mensen te eten heeft gekregen. Bruno kan dan ook zeer agressief en onvoorspelbaar reageren naar mensen, en kan bij Stichting Leeuw maar moeilijk aarden. Dit omdat Stichting Leeuw gelegen is op het dierenpark Landgoed Hoenderdaell, en daar uiteraard bezoekers het dier (weliswaar door een natuurlijke schutting) kunnen bekijken. Om deze reden wil Stichting Leeuw Bruno overplaatsen naar het Rustige Zuid Afrika.

Leeuw Omar werd geboren in het circus en toen hij te groot werd is hij verkocht aan particulieren in Slowakije. Omar werd in een hok in de achtertuin gehouden bij deze mensen, tot zij hem op zijn 4e jaar plotseling achterlieten na zelf naar het buitenland te zijn gevlucht. Een achtergebleven familielid heeft geprobeerd Omar te verkopen via het internet, maar zonder resultaat. Ook werd onderschat wat het kost om een volwassen leeuw te verzorgen. Deze dieren horen gemiddeld 6 kilo vlees per dag te eten, maar Omar kreeg enkel wat kleine stukjes vlees en slagroom te eten. Gelukkig voor Omar, kreeg een dierenrechtenorganisatie lucht van de zaak en zo kreeg Stichting Leeuw de vraag om Omar te helpen. Wij hebben direct werk gemaakt van deze melding, en zo snel als mogelijk was zijn onze chauffeurs met de speciale truck richting Slowakije gegaan om Omar op te halen.